Hypotheken!

Omdat het niet verstandig is uitsluitend af te gaan op het advies van je hypotheekadviseur is het noodzakelijk je goed voor te bereiden voordat je een hypotheek gaat afsluiten. Lees hier mee over adviezen rondom het afsluiten van een hypotheek. Er worden jaarlijks vele hypotheken afgesloten en de meeste mensen hebben toch nog vragen over wat ze moeten doen met hun hypotheken, en de hoogte van de hypotheekrente.

Tussenpersonen!

Tussenpersonen en financiŽle instellingen 'adviseren' je over het afsluiten van een hypotheek. Ze proberen jou echter ook hypotheekproducten te verkopen. Dus kijken ze naast jouw belangen ook naar de provisie, die per product en financiŽle instelling verschilt. Daardoor krijg je bij adviseurs die onafhankelijk of verbonden zijn bij een keten soms niet de goedkoopste oplossing die het beste bij jouw situatie past.

Kent u deze kreten? Krap bij kas, of gewoon behoefte aan wat extra geld achter de hand ? Via Minilening.nl leent u per aanvraag van 100 tot 750 euro op basis van een aflopend krediet met een looptijd van 21 dagen.

Hypotheek aflossen

De trend om de hele hypotheek aflosvrij te willen houden, leidt er wel toe dat je op je 65ste nog steeds de volle mep aan rente moet betalen. Voor slechts weinigen geldt dat na een werkzaam leven een goed gevulde portomonnee overblijft. Daarbij moet worden bedacht dat rente maar 30 jaar aftrekbaar is en dus op een gegeven ogenblik de rente volledig gedragen moet worden zonder teruggave van de Belastingdienst. Je krijgt dan te maken met een maandelijkse hogere uitgave aan hypotheekkosten. Het is absoluut verstandig om te zorgen voor een flink bedrag dat op enig tijdstip kan dienen om af te lossen. Dat kan op verschillende manieren, de bekende spaarpolis, een beleggingsrekening of gewoon sparen. Je hoort steeds meer mensen zeggen dat ze sparen in de "ouwe" sok. Mede doordat men het vertrouwen in de banken kwijt is geraakt.